Wie ben ik?

Ik ben Sandra Ploos van Amstel en woon in Papendrecht samen met mijn man en 3 zonen. Zolang ik mij kan herinneren ben ik nieuwsgierig en wil ik dingen begrijpen. Vooral het gedrag van mijzelf en van anderen trok mijn aandacht. Waarom doe ik wat ik doe en waar brengt het mij? En hoe zit dat bij anderen?

IMG_0456a-1In 2008 ben ik daarom gestart met de 4-jarige opleiding tot Psychosociaal Therapeute bij het Internationaal Holistisch Centrum/Loek Knippels Academie (IHC/LKA).  Een opleiding waar veel ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling en waar ik antwoorden vond op mijn vragen wie ik ben en waarom ik de dingen doe, op mijn manier.  Ik heb daar als het ware mijzelf ontmoet.

Na de eerste twee jaar heb ik mijn diploma ‘Holistisch Coach’ behaald. De laatste twee jaar waren meer gericht op de verschillende therapievormen en rondde ik met het diploma ‘Psychosociaal Therapeute’. Na het behalen van dat diploma heb ik mij verdiept in de hulpverlening voor slachtoffers van seksueel misbruik.  Ik volgde daar een training voor bij Margreet Krottje van Tebéyo.

In 2010 ben ik mijn praktijk gestart waar ik nog steeds met plezier mensen ontmoet met wie ik een stukje meeloop, op weg naar antwoorden op vragen, op weg naar een ontmoeting met zichzelf.

Sinds 2013 ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging FAGT en ik ben ik erkend HBO Registertherapeute.  Om deze erkenning te behouden volg ik jaarlijks bijscholingen op mijn vakgebied en op het gebied van psychosociale en medische basiskennis.  Het fijne aan de beroepsvereniging is dat ik zo in gesprek blijf met collega’s en op de hoogte blijf van ontwikkelingen die van belang zijn voor mijn werk.

 

Opleidingen

  • 2016-heden: Voetrefelx Plus bij Total Health Academy
  • 2015-2016: Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis bij de Energieschool
  • 2014: Verdieping hulpverlening seksueel misbruik bij Tebéyo
  • 2010-2012: Psychosociaal Therapeute bij IHC/LKA
  • 2008-2010: Holistisch Coach bij IHC/LKA

Jaarlijks volg ik bijscholingen op het gebied van medische & psychosociale basiskennis.

Voordat ik aan de Loek Knippels Academie ben gaan studeren heb ik mij sinds 2004 gevormd door het volgen van cursussen op het gebied van bewustwording.